EPA Maatwerkadvies

Particulieren | Makelaars  | Corporaties       

Energieadvies

Energielabel

Installatiescan

 

 

Energiebesparen

Contact

Nieuws

EPA MAATWERKADVIES

Bij het EPA Maatwerkadvies worden per bewonerssituatie de besparings-mogelijkheden doorgerekend. Zowel energetisch als op terugverdientijd. Zo wordt er gekeken naar installatietechnische en bouwkundige aspecten, alsmede naar comfort en binnenmilieu. Het EPA Maatwerkadvies is, in tegenstelling tot het energielabel, niet verplicht. Het is echter wel aan te raden bij verbouwplannen, een hoge energierekening of gewoon bij klachten aangaande het binnenklimaat.

 

WERKWIJZE

In grote lijnen is de woningopname voor het EPA Maatwerkadvies hetzelfde als voor een energielabel. Er wordt echter meer tijd aan details besteed en er vindt een gesprek plaats met de bewoners. Op basis hiervan wordt een uitgebreid rapport opgesteld waarin één of meerdere verbeterscenario’s zijn opgenomen. Bij een EPA Maatwerkadvies krijgt u bij ons naast het verbeterrapport het energielabel er gratis bij.

 

SUBSIDIE

De subsidie door VROM op het maatwerkadvies is vervallen. Wel is er nog een pakket van tijdelijke stimuleringsmaatregelen. Zo is er  een lagere BTW voor vloer-, dak- en gevelisolatie, een energiebesparingskrediet en een subsidieregeling voor isolatieglas.

 

 

 

Wilt een EPA Maatwerkadvies of meer informatie hierover? Wij zijn u graag van dienst! Klik hier of neem contact op via: info@e-building.nl.