Energielabel

Particulieren | Makelaars† | Corporaties†††††††

Particulieren | Makelaars† | Corporaties†††††††

Energieadvies

Energielabel

Installatiescan

 

 

Energiebesparen

Contact

Nieuws

WAAROM EEN ENERGIELABEL?

In 2002 heeft het Europese Parlement de EPBD richtlijn aangenomen. Deze richtlijn is gericht op het terugdringen van het energiegebruik van gebouwen, met het oog op vermindering van de uitstoot van o.a. CO2 en om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verkleinen.

WANNEER EEN ENERGIELABEL?

Het energielabel, ook wel energieprestatiecertificaat genoemd, is per 1 januari 2008 verplicht geworden bij iedere transactie van een woning of utiliteitsgebouw ouder dan 10 jaar. Per 1 januari 2013 vindt handhaving plaats.

VOOR WIE IS HET ENERGIELABEL?

Het energielabel is verplicht voor gebouweigenaren van alle gebouwen van 10 jaar en ouder die energie gebruiken om het binnenklimaat te regelen. Voor gebouwen met een industriŽle functie en gebouwen met overige gebruiksfuncties, zoals schuurtjes en garages, is geen energielabel verplicht. Ook tijdelijke bouwwerken hoeven geen certificaat, net zo min als monumenten en gebouwen die worden gebruikt voor religieuze activiteiten.

HOE KRIJG IK EEN ENERGIELABEL?

Om een energielabel te krijgen moet een adviseur worden ingeschakeld die werkzaam is bij een gecertificeerd bedrijf. De adviseur berekent na een woningopname de energie-index van het gebouw en zet deze om in een energieklasse. Hierna wordt het certificaat afgemeld bij SenterNovem. Dit afmelden is bedoeld om de kwaliteit van het certificaat zeker te stellen en om registratie bij het Kadaster mogelijk te maken. Hierna wordt het certificaat afgegeven aan de opdrachtgever. Na afgifte is het certificaat max. 10 jaar geldig.

 

Wilt een Energielabel of meer informatie hierover? Wij zijn u graag van dienst! Klik hier of neem contact op via: info@e-building.nl.