Energielabel Woningcorporaties

Energieadvies

Energielabel

Installatiescan

 

 

Energiebesparen

Contact

Nieuws

WENS HUURDER

Huurders letten bij hun keuze voor een woning goed op de energiekosten én op de bereidheid van de eigenaar van het pand om de energiekwaliteit van de woning te verbeteren. Dit maakt dat zij in één oogopslag op een certificaat willen zien hoe goed de energieprestatie is, om daaruit af te leiden wat het energieverbruik in de woning wordt.

WETTELIJKE PLICHT VERHUURDER

Per 1 januari 2008 is het verplicht geworden om bij iedere mutatie van een van een woning een energieprestatiecertificaat te overleggen. U kunt er voor kiezen om dit per direct per mutatie uit te voeren. Maar wist u ook dat u de keus heeft om pas vanaf 1 januari 2009 te voldoen aan deze verplichting? Voorwaarde is dan wel dat u uw gehele gebouwenbestand ineens van een energielabel voorziet.

REPRESENTATIVITEIT VERHUURDERS

Tot uw bezit behoren waarschijnlijk flinke aantallen op elkaar lijkende woningen. Het is dan mogelijk dat een energieprestatiecertificaat voor een gebouw wordt afgegeven op basis van een (reeds eerder verstrekt) certificaat voor een vergelijkbaar gebouw. In de praktijk betekent dit dat niet voor iedere woning afzonderlijk een gebouwopname dient plaats te vinden. Hierdoor kunnen de totale kosten gedrukt worden!

ENERGIEPRESTATIEADVIES

Wilt u uw woningen aantrekkelijker maken door een lage energierekening. Dan is het EPA-advies iets voor u. Dit advies gaat over efficiënter energiegebruik in uw gebouw. In een rapport wordt samengevat welke maatregelen mogelijk zijn, wat ze kosten en hoeveel bespaard wordt aan energie.

 

Wilt een Energielabel, een EPA-advies of meer informatie hierover? Wij zijn u graag van dienst! Neem contact op met: info@e-building.nl.